PRESSE PARTNERE KONTAKT
OM OREGON OREGON FILMAKADEMI PROGRAM TILMELD FILM REGIONALE FILMFESTER

 

Velkommen til OREGON 2014

 

Oregon var Danmarks største filmkonkurrence og filmevent for talenter under 20. Samtidig var OREGON en platform hvor unge filmfolk kunne mødes med hinanden, med den professionelle filmbranche og med publikum. Oregon havde sin sidste finale i september 2014. Hold øje med siden her og med vores Facebookside for at høre om et nyt initiativ for en lignende begivenhed.

En festival i to dele
OREGON var en filmkonkurrence i to led. Først tilmeldte man sin film i sin region (det skete i maj). De bedste film blev vist ved store regionale Filmfester, som blev besøgt af professionelle filmfolk. Der var 150 tilmeldte film i 2014.

Finalen i København
44 film fra regionerne gik gennem nåleøjet til finalen, som blev afholdt i København d. 12/13/14 september 2014. Her mødtes over 100 unge filmfolk til en tredages event med visninger, workshops og meget mere. I år kunne man f.eks. møde filminstruktør Fenar Amad, som har lavet spillefilmen Ægte Vare. Vi fik også besøg af skuespiller, manuskriptforfatter og instruktør Hella Joof, samt filmanimator; Erik Schmidt. Det var tre fantastiske dage! Alle lærte nye ting, så og diskutererede hinandens film og knyttede nye venskaber.

Alle slags film var velkomne
Alle typer film er velkomne på Oregon. Fiktion, animation, dokumentar, eksperimentalfilm. Vi gav ikke tekniske priser, men havde priser til de bedste film i en række genrer. Hos Oregon så vi primært på, om filmen virker!
Finalen 2014 var en fantastisk oplevelse. Her kan du fornemme lidt af stemningen:


Fra begynder til professionel
Mange af vores tidligere vindere er i dag professionelle filmfok, men de debuterede på Oregon og har brugt oplevelsen og præmien til at komme videre med deres karriere. Det var det vi ville: Flere og bedre film af unge danske filmfolk!


Se film om Oregon
Se et indslag om Oregonfinalen 2012 fra Filmz.dk:

 

OREGON FILMAKADEMI

Se filmen fra forrige års Oregonfinale i bunden af denne side

OREGON er en del af BUSTERs Medieakademi og gennemføres af holdet bag BUSTER Filmfestival.

Formålet er at styrke børn og unges kreative kompetencer og kritiske bevidsthed i skabelsen af film og andre audiovisuelle medier. Takket været Nordea-fondens treårige støtte til Medieakademiet er det muligt at videreudvikle eksisterende tiltag samt supplere dem med nye produktioner.

Støtten har blandt andet muliggjort etableringen af OREGONs Filmakademi, der udbyder filmworkshops og dermed videreudviklingen af OREGON filmkonkurrencen.

OREGONs slogan og målsætning har altid været FLERE OG BEDRE FILM AF UNGE DANSKE FILMSKABERE.

Vi har derfor udviklet OREGON FILMAKADEMI, der siden 2012 har rejst rundt i hele landet og undervist i filmproduktion.

Se Oregons forrige finale her

 


 


 
 

 

Se alle finalefilm
fra 2014 her


 

Lær ALT om at lave film hos vores samarbejdspartner Filmlinjen.dk


 

FACEBOOK
Like os på Facebook og få nyheder om program, præmier, foredrag mm.

 

Buster Logo