PRESSE PARTNERE KONTAKT
OM OREGON OREGON FILMAKADEMI PROGRAM TILMELD FILM REGIONALE FILMFESTER

 

Velkommen til OREGON 2014

 

Oregon er Danmarks største filmkonkurrence og filmevent for talenter under 20. Samtidig er OREGON en platform hvor unge filmfolk kan mødes med hinanden, med den professionelle filmbranche og med publikum.

En festival i to dele
OREGON er nemlig en filmkonkurrence i to led. Først tilmelder man filmen i sin region maj. De bedste film herfra vises ved store regionale Filmfester, der besøges af professionelle filmfolk.

Finalen i København
De 42 bedste fim fra regionerne går videre til finalen i København d. 12/13/14 september 2014. Her mødes over 100 unge filmfolk til en tre dages event med visninger, workshops og meget mere. Finalen er spændende, lærerig og sjov at deltage i. Her lærer folk nye ting, ser og diskuterer hinandens film og knytter nye venskaber.

Alle slags film er velkomne
Alle typer film er velkomne på Oregon. Fiktion, animation, dokumentar, eksperimentalfilm. Vi giver ikke tekniske priser, men har priser til de bedste film i en række genrer. Hos Oregon ser vi primært på, om filmen virker! Men selvfølgelig har vi nogle regler. Læs mere under fanebladet TILMELD FILM.

Fra begynder til professionel
Man kan sagtens melde sin film til som begynder. Man ved aldrig hvor langt man når. Mange af vores tidligere vindere er i dag professionelle filmfok, men de debuterede på Oregon, og har brugt oplevelsen og præmien til at komme videre med deres karriere. Det er det vi vil: Flere og bedre film af unge danske filmfolk.

Tilmelding og deadlines 2014
Tilmelding åbner d. 28 februar 2014. Deadlines vil variere lidt, alt efter hvor i landet du bor, men vil de fleste steder ligge mellem d. 10. maj og d. 20 maj.
BEMÆRK dog, at for Region Nordjylland gælder der to deadlines. Den vigtigste er allerede d. 15. marts. I Nordjylland skal filmene nemlig tilmeldes hos vores samarbejdspartner www.filmkraft.dk. Det er også her at filmene bliver vist og bedømt af en professionel jury. Hvis man har en særlig grund til ikke at kunne nå den dato, kan der ved at rette henvendelse til projektlederen opnås dispensation til at indsende sin film senest d. 20. maj. I så fald mister man dog muligheden for at få vist sin film i regionen, og den bliver istedet bedømt af en central jury.

Se film om Oregon
Se et indslag om Oregonfinalen 2012 fra Filmz.dk:

 

OREGON FILMAKADEMI

Se filmen fra forrige års Oregonfinale i bunden af denne side

OREGON er en del af BUSTERs Medieakademi og gennemføres af holdet bag BUSTER Filmfestival.

Formålet er at styrke børn og unges kreative kompetencer og kritiske bevidsthed i skabelsen af film og andre audiovisuelle medier. Takket været Nordea-fondens treårige støtte til Medieakademiet er det muligt at videreudvikle eksisterende tiltag samt supplere dem med nye produktioner.

Støtten har blandt andet muliggjort etableringen af OREGONs Filmakademi, der udbyder filmworkshops og dermed videreudviklingen af OREGON filmkonkurrencen.

OREGONs slogan og målsætning har altid været FLERE OG BEDRE FILM AF UNGE DANSKE FILMSKABERE.

Vi har derfor udviklet OREGON FILMAKADEMI, der siden 2012 har rejst rundt i hele landet og undervist i filmproduktion. De sidste omgange af filmakademiet afholdes i Sønderjylland i uge 10 2014, samt på Fyn i midten af april 2014. Der er stadig ledige pladser på Fyn. Hvis du er interesseret i at tilmelde din klasse, kan du få mere at vide hos projektleder Nisse Koltze på Tlf. 26 84 12 16

 


 


 
 

 

Se alle finalefilm
fra 2014 her


 

Lær ALT om at lave film hos vores samarbejdspartner Filmlinjen.dk


 

FACEBOOK
Like os på Facebook og få nyheder om program, præmier, foredrag mm.

 

Buster Logo