PRESSE PARTNERE KONTAKT
OM OREGON OREGON FILMAKADEMI PROGRAM TILMELD FILM REGIONALE FILMFESTER

 

Velkommen til OREGON 2014

 

Oregon er Danmarks største filmkonkurrence og filmevent for talenter under 20. Samtidig er OREGON en platform hvor unge filmfolk kan mødes med hinanden, med den professionelle filmbranche og med publikum.

En festival i to dele
OREGON er nemlig en filmkonkurrence i to led. Først har man tilmeldt sin film i sin region (det skete i maj). De bedste film er herefter blevet vist ved store regionale Filmfester, som er blevet besøgt af professionelle filmfolk.

Finalen i København
I år er der 44 film fra regionerne, som er gået gennem nåleøjet. Finalen for disse film, vil blive afholdt i København d. 12/13/14 september 2014. Her mødes over 100 unge filmfolk til en tre dages event med visninger, workshops og meget mere. I år kan man f.eks. møde filminstruktør Fenar Ashad, som har lavet spillefilmen Ægte Vare. Vi får også besøg af skuespiller, manuskriptforfatter og instruktør Hella Joof, samt filmanimator; Erik Schmidt. Finalen er spændende, lærerig og sjov at deltage i. Alle lærer nye ting, ser og diskuterer hinandens film og knytter nye venskaber.

Alle slags film er velkomne
Alle typer film er velkomne på Oregon. Fiktion, animation, dokumentar, eksperimentalfilm. Vi giver ikke tekniske priser, men har priser til de bedste film i en række genrer. Hos Oregon ser vi primært på, om filmen virker!

Fra begynder til professionel
Mange af vores tidligere vindere er i dag professionelle filmfok, men de debuterede på Oregon, og har brugt oplevelsen og præmien til at komme videre med deres karriere. Det er det vi vil: Flere og bedre film af unge danske filmfolk!

Se film om Oregon
Se et indslag om Oregonfinalen 2012 fra Filmz.dk:

 

OREGON FILMAKADEMI

Se filmen fra forrige års Oregonfinale i bunden af denne side

OREGON er en del af BUSTERs Medieakademi og gennemføres af holdet bag BUSTER Filmfestival.

Formålet er at styrke børn og unges kreative kompetencer og kritiske bevidsthed i skabelsen af film og andre audiovisuelle medier. Takket været Nordea-fondens treårige støtte til Medieakademiet er det muligt at videreudvikle eksisterende tiltag samt supplere dem med nye produktioner.

Støtten har blandt andet muliggjort etableringen af OREGONs Filmakademi, der udbyder filmworkshops og dermed videreudviklingen af OREGON filmkonkurrencen.

OREGONs slogan og målsætning har altid været FLERE OG BEDRE FILM AF UNGE DANSKE FILMSKABERE.

Vi har derfor udviklet OREGON FILMAKADEMI, der siden 2012 har rejst rundt i hele landet og undervist i filmproduktion.

Se Oregons forrige finale her

 


 


 
 

 

Se alle finalefilm
fra 2014 her


 

Lær ALT om at lave film hos vores samarbejdspartner Filmlinjen.dk


 

FACEBOOK
Like os på Facebook og få nyheder om program, præmier, foredrag mm.

 

Buster Logo